Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3030 160 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

VNC Asia Travel hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Myanmar

Cultuur

Terug

Myanmar is een boeddhistisch land. Het boeddhisme heeft als leerstelling dat men alleen door niet te begeren de staat van verlichting kan bereiken, het zogeheten nirvana. Tolerantie staat daarbij hoog in het vaandel. 

De gebruikelijke Aziatische gedragsregels zijn ook voor Myanmar van toepassing. Zo geeft het geen pas om duidelijk emoties te tonen, zoals kwaad worden, geduld verliezen of schreeuwen. Men bereikt er niets mee, daalt slechts in aanzien, hetgeen een tegenovergesteld effect van het beoogde bewerkstelligt. Ook positief gerichte uitingen van emoties zoals openbare liefkozingen en zoenen worden niet met gejuich begroet.

Je dient er rekening mee te houden dat het hoofd het belangrijkste deel van het lichaam is en de voet ook in overdrachtelijke zin het laagste. Dit betekent dat je niemand (ook geen kinderen) opzettelijk aan het hoofd mag aanraken en men absoluut niet met de voeten naar iemand mag wijzen.

Als begroeting vouwen de mensen uit Myanmar de gestrekte handen voor het gezicht samen en maken een lichte buiging. Handen schudden is niet gebruikelijk, omdat men dan het zweet van anderen aanraakt.

Tevens is het niet toegestaan om religieuze objecten aan te raken of demonstratief voor een beeld te gaan staan en je te laten fotograferen.

Ten slotte mogen monniken geen vrouwen aanraken of aangeraakt worden door vrouwen. Indien een artikel overhandigd wordt, wordt dit in de buurt geplaatst van de monnik.

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Gerust op reis?

Tot 60 dagen voor vertrek gratis omboeken. Code oranje? Binnen 30 dagen voor vertrek gratis omboeken of annuleren.

Reizen bekijken Lees meer