Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3030 160 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

VNC Asia Travel hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Myanmar

Myanmar is een exotische reisbestemming. Het voelt alsof je terug in de tijd reist. Uit een ver verleden vind je er de prachtigste tempels. Maak tijdens je rondreis Myanmar kennis met de oprechte vriendelijkheid en bijzondere tradities.

Maak je rondreis Myanmar onvergetelijk door met een luchtballon over de tempelvlakte van Bagan te zweven. Deze zonsopkomst evenaren wordt een mooie uitdaging. Of stap aan boord van The Yangon Circular Railway, een treintraject dat de buitenwijken van de stad Yangon doorkruist en je een kijkje in het dagelijks leven geeft. Ook het magische Inle-meer is een onmisbare toevoeging aan je rondreis Myanmar.

Een reis naar Myanmar combineren met een bezoek aan India of Laos is heel goed mogelijk. De reisexperts van VNC Asia Travel nemen graag de opties met je door.

Onze reisexperts helpen je graag bij het samenstellen van individuele Myanmar reizen of een internationale groepsreis en maken gebruik van ons grote aanbod aan mogelijkheden, zodat je de imponerende geschiedenis en bijzondere bevolking van dit land op je eigen manier ervaart.

VNC Asia Travel
Wil je zelf je Myanmar-vakantie samenstellen? Laat je inspireren door een bestaande rondreis of leg je wensen aan ons voor. VNC Asia Travel is namelijk dé specialist voor een rondreis Myanmar. VNC Asia Travel heeft al meer dan 40 jaar ervaring in het verzorgen van veelzijdige kwaliteitsreizen in Azië, geheel op maat. Onze reisexperts maken graag een reisvoorstel voor je. Zij hebben Myanmar zelf bezocht en kunnen je optimaal adviseren bij de keuze van je ideale reis naar Myanmar!

Beste reistijd en klimaat
De beste reistijd voor een reis naar Myanmar is van november tot februari, omdat de minste regen valt in deze periode en de temperatuur niet te hoog is. Het jaar is in Myanmar in drie seizoenen verdeeld. De regen begint eind mei en is het hevigst tussen juni en augustus, met vaak flinke buien in de namiddag en de vooravond. In de regentijd is de temperatuur gemiddeld tussen 22 en 30°C. In deze periode is het landschap wel het aantrekkelijkst; er groeien en bloeien namelijk veel bomen en bloemen. In oktober wordt het weer droog. Het daaropvolgende koele seizoen van november tot maart is de meest aangename tijd om Myanmar te bezoeken. De gemiddelde dagtemperatuur ligt dan tussen 20 en 30°C. In april en mei heeft Myanmar zijn ‘droge seizoen’. De temperaturen liggen dan tussen 25 en 40°C. Door de lage luchtvochtigheid is het echter wel uit te houden.

Bezienswaardigheden Myanmar

Bagan
Het indrukwekkende Bagan is een historisch wereldwonder en zonder twijfel een hoogtepunt in Azië. In 1057 begon voor Bagan met de komst van koning Anawratha de bloeiperiode als centrum van het Eerste Burmaanse Rijk, ook wel het Rijk van Bagan genaamd. De vele koningen die hem opvolgden overtroffen elkaar steeds weer met de bouw van nog mooiere en nog indrukwekkendere tempels en pagodes. De twaalfde eeuw was voor Bagan de Gouden Eeuw. In een gebied van ruim 40 km² stonden 13.000 pagodes en tempels waar er nu nog enkele duizenden van over zijn.

Alle religieuze bouwwerken zijn opgetrokken uit steen en dankzij het droge klimaat zijn vele van deze gebouwen door de eeuwen heen goed bewaard gebleven. Alle andere gebouwen werden van hout gemaakt en zijn in de loop der jaren vergaan of door brand verwoest. Enkele pagodes mogen beklommen worden zodat je kunt genieten van een prachtig uitzicht over de wijde vlakke vallei. In andere tempels kun je de nog bewaard gebleven muurschilderingen bewonderen.

De vlakte van Bagan leent zich uitstekend om er per fiets op uit te trekken. In Myanmar worden de termen pagode en tempel gebruikt. Een pagode is massief en altijd te herkennen aan de terrasbouw en een belvormige stoepa die gebouwd is om een relikwie te herbergen. Een tempel is daarentegen een grote holle ruimte met weinig licht en is gebouwd als meditatieruimte.

Inle Meer
Het mooie Inle Meer is ongeveer 32 km lang en 6 km breed. Het ligt op ongeveer 900 meter boven de zeespiegel en is geheel door bergen omsloten. Rond het Inle Meer woont de Intha minderheid, vaak in dorpen met op palen gebouwde huizen. Intha betekent ‘zonen van het meer’, zij staan bekend als hard werkende mensen. Ze leven van de opbrengst van het meer: visvangst en de groenten van de drijvende tuinen. De Intha’s hebben een speciale manier van roeien, ze staan achter op de boot en bewegen de roeispaan met één been zodat ze beide armen vrij hebben voor de visvangst en bovendien hebben ze zo beter uitzicht over het meer dat dicht begroeid is met waterplanten.

Mandalay
Mandalay is een voormalige hoofdstad. In 1858 liet koning Mindon de stad Amarapura ontmantelen en verplaatste zijn zetel naar de voet van de Mandalay Heuvel. De stad heeft nog altijd een belangrijke culturele en religieuze functie. De levendige stad is mooi gelegen aan de Ayeyarwady-rivier en er heerst een ontspannen sfeer. In de straten is nog weinig verkeer en daarom is het zeker een aanrader om een fiets te huren om zo de vele bezienswaardigheden te bezoeken.

Mandalay Fort
Koning Mindon liet dit ommuurde complex van paleizen, huizen en tuinen bouwen voor zijn familie. De Britten namen het later in beslag en noemden het Fort Dufferin. Tijdens de tweede wereldoorlog was het fort het militaire centrum en brandde het grotendeels af.

Mandalay Hill
In de namiddag, wanneer de grootste hitte verdwenen is, is het de beste tijd om de 230 meter hoge Mandalay Hill te beklimmen. De vele pelgrims beklimmen de berg via de trappen. Onderweg brengen zij offers bij de boeddhabeelden. Het uitzicht vanaf de top is fantastisch. We zien de Irrawaddy-rivier als een lint door het landschap kronkelen. Aan de voet van Mandalay Hill staan verschillende tempelcomplexen.

Op zoek naar meer reisinspiratie? Lees ons Myanmar blog!

Onze voorbeeldreizen in Myanmar

We hebben 5 voorbeeldreizen voor je. Liever zélf je reis samenstellen? Dat kan natuurlijk ook. Al onze reizen zijn op maat te maken.

Onze reizen

Direct boeken of liever maatwerk?

Nathalie de Leeuw

Reisexpert

Liever een reis op maat?

Dat kan! De voorbeeldreizen hierboven heten niet voor niets zo. Het zijn - je raadt het al - maar voorbeelden. Al onze reizen zijn dus helemaal op maat te maken.

Mijn wensen doorgeven
 • VNC review
  Review van 25-01-2018
  "Het product voldoet geheel aan onze verwachtingen. Een fantastische reis"
 • VNC review
  Review van 28-04-2016
  "bijzonder land beperkte kennis Engels is een knelpunt"
 • VNC review
  Review van 11-03-2016
  "Het was een prachtige reis, zeker voor herhaling vatbaar"
Bagan
Twee jonge monniken bij de shwemawdaw pagode in Bago
De teak houten U-bein brug in Amarapura
Monnikjes
Tempelvlakte Bagan, Myanmar
Het leven op het Inle meer
Inle Lake

Dingen

die je gedaan moet hebben

20 Nov 2019 - Myanmar

De vier meest bijzondere sociale projecten in Yangon

Myanmar is één van mijn favoriete bestemmingen... Lees verder

13 Nov 2017 - Myanmar, Cambodja en Vietnam

De mooiste boottochten van Zuidoost-Azië

Fascinerende Irrawaddy CruiseDwars door Myanmar stroomt de I... Lees verder

28 Dec 2016 - Myanmar, Cambodja, Nepal, Tibet en Myanmar

Tempels, tempels en nog eens tempels, gezien door de ogen van onze reisexperts

Je kunt er tijdens een rondreis Azië eigenlijk niet omh... Lees verder

Gerust op reis?

Tot 60 dagen voor vertrek gratis omboeken.

En is er ineens code oranje op je bestemming? Dan mag je binnen 30 dagen voor vertrek gratis omboeken of annuleren. Fijne gedachte, toch?

Bestel onze brochure

Thuis op je gemak door onze bestemmingen bladeren.

Die wil ik

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Gerust op reis?

Tot 60 dagen voor vertrek gratis omboeken. Code oranje? Binnen 30 dagen voor vertrek gratis omboeken of annuleren.

Reizen bekijken Lees meer