Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3030 160 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

VNC Asia Travel hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Mongolië

Eindeloze grasvlakten en indrukwekkende cultuur

Terug

Bij een rondreis Mongolië ligt de nadruk op de cultuur (lamaïstische religie), het landschap van de steppen en de levenswijze van de Mongolen. De Mongolen staan bekend als gastvrije en eerlijke mensen. De woeste strijders, de horden van Djenghiz Khan, zijn tot rust gekomen, maar hun verleden is niet vergeten.

Mongolië ligt tussen Rusland en China (dat ook een autonome regio Binnen-Mongolië heeft). Mongolië is sinds 1990 een democratie, nadat het zich wist los te maken van de Sovjet-Unie. Het ligt op de Mongoolse hoogvlakte en heeft een landklimaat met toendra's en steppegebieden in het noorden, bergachtig gebied (Altai) in het midden en woestijn (Gobi) in het zuiden. Ongeveer een derde van de bevolking leeft in de hoofdstad Ulan Bator. De mensen op het platteland leven nog altijd voor een groot deel als nomaden. Hun onderdak zijn vilten tenten (yurten of gers). Ze zijn voor hun levensonderhoud afhankelijk van veeteelt; schapen, paarden en kamelen worden in vrij lopende kuddes gehouden. In het noorden van het land is wat industrie (houtverwerking en mijnbouw). De religie in Mongolië is een combinatie van sjamanisme en (Tibetaans) boeddhisme. Mongolië heeft een ruig landklimaat met extreme verschillen tussen de lange en vaak ijskoude winters en korte aangename zomers.

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Gerust op reis?

Tot 60 dagen voor vertrek gratis omboeken. Code oranje? Binnen 30 dagen voor vertrek gratis omboeken of annuleren.

Reizen bekijken Lees meer