Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3030 160 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

VNC Asia Travel hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Mongolië

Bij een rondreis Mongolië ligt de nadruk op de cultuur, het steppelandschap en de levenswijze van de Mongolen. De woeste strijders, de horden van Djenghiz Khan, zijn tot rust gekomen, maar hun verleden is niet vergeten.

Echte wildernis en ongerepte woestijnlandschappen. Elementen die onbetwist thuishoren in je rondreis Mongolië. Ontdek de bizarre rotsformaties van de Gobi-woestijn of de bergweiden en ijsformaties in de Yol-vallei. Logeren bij de nomaden in een échte ger, varen op het Baikal-meer, onthaasten tijdens de beroemdste treinreis ter wereld of eeuwenoude boeddhistische kloosters bezoeken. Hoe je rondreis Mongolië er ook uit gaat zien, één ding is zeker; de onherbergzaamheid, spectaculaire vergezichten en vriendelijkheid van de bevolking zullen je voor altijd bijblijven.

VNC Asia Travel biedt de individuele reiziger diverse mogelijkheden om dit uitgestrekte land te ontdekken, onder meer in combinatie met de Trans Siberië Express. Een combinatiereis Mongolië en China is ook een passende optie.

Onze Mongolië-reisexperts helpen je graag bij het samenstellen van je individuele rondreis Mongolië of internationale groepsreis en maken gebruik van ons grote aanbod aan mogelijkheden.

VNC Asia Travel
Wil je zelf je Mongolië-vakantie samenstellen? Laat je inspireren door een van onze bestaande Mongolië reizen of leg je wensen aan ons voor. VNC Asia Travel is namelijk dé specialist voor een rondreis Mongolië. VNC Asia Travel heeft al meer dan 40 jaar ervaring in het verzorgen van veelzijdige kwaliteitsreizen in Azië, geheel op maat. Een van onze reisexperts maakt graag een reisvoorstel voor je. Zij kennen het land goed en kunnen je optimaal adviseren bij de keuze van je ideale Mongolië-vakantie!

Beste reistijd en klimaat
Mongolië heeft een ruig landklimaat met extreme verschillen tussen de lange en vaak ijskoude winters en korte aangename zomers. 's Winters dalen de temperaturen regelmatig tot -45, waar de temperatuur in de zomer met gemak 35 graden kan halen. De meest aangename periode voor een bezoek aan Mongolië zijn de maanden mei en juni, en eind-augustus tot en met oktober. De temperatuur hangt overdag in deze perioden vaak tussen de 15 en 25 graden, met (zeker in oktober) een sterke kans op nachtvorst. De meeste regen valt in juli en augustus en over het algemeen is het de rest van het jaar zonnig en erg helder. Mongolië kent maar liefst 257 onbewolkte dagen.

Op zoek naar meer reisinspiratie? Lees ons Mongolië blog!

Onze voorbeeldreizen in Mongolië

We hebben 6 voorbeeldreizen voor je. Liever zélf je reis samenstellen? Dat kan natuurlijk ook. Al onze reizen zijn op maat te maken.

Onze reizen

Direct boeken of liever maatwerk?

Claudia Tanamal

Reisexpert

Liever een reis op maat?

Dat kan! De voorbeeldreizen hierboven heten niet voor niets zo. Het zijn - je raadt het al - maar voorbeelden. Al onze reizen zijn dus helemaal op maat te maken.

Mijn wensen doorgeven
 • VNC review
  Review van 23-07-2018
  "Niet van toepassing - wij zijn naar Mongolie gegaan"
 • VNC review
  Review van 21-08-2016
  "de reis is boeiend en mooi en afwisselend, maar je moet tegen wat minder comfort kunnen rondom gers, wat wij overigens geen probleem vonden"
 • VNC review
  Review van 25-05-2016
  "De reis was fantastisch. Alles goed geregeld. We hebben enorm geluk gehad met onze gids en chauffeur waar we nog dagelijks contact mee hebben. Gurvanbulag was het einde. Niet alleen omdat ij de twee enige gasten waren, maar ook omdat we met alle omwonenden het einde van de zomer hebben gevierd. Onvergetelijk. We zijn terug gekomen met zoveel verhalen en foto's!"
Ooit stonden er alleen kloosters aan het Suhbataar Plein, Ulan Bator
Tijdens de Nadam paardenraces leg je 30 km.af en ben je niet ouder dan 12 jaar
een gerkamp aan de voet van de kleine zandduinen van Elsen Tasarkai
De 'wandelende' duinen van de Gobi Woestijn
Mongolië, land van nomaden
MaikhanTolgoi ger camp ligt aan de oevers van het Terkhiin Tsagaan Vulkaanmeer
Sinds 1990 wonen er weer tientallen monniken in het Erdene Zuu klooster

Dingen

die je gedaan moet hebben

12 Sep 2018 - Mongolië

Een rondreis door Mongolië: snoep, gedroogde kaas en wodka

Ooit, in de vorige eeuw, bezocht ik al een keer Kazachstan e... Lees verder

18 Jul 2017 - Mongolië

Mongolië; het ultieme niks

Van dit land heb ik altijd gedacht; Mongolië is de Gobi... Lees verder

09 Jan 2020 - Zuid-Korea, Bhutan, Kirgizië, Nepal, Oezbekistan,...

Zo vier je het nieuwjaar in Azië

Voor ons is niets zo normaal als dat het nieuwe jaar altijd... Lees verder

Onze infodagen

Benieuwd naar de persoonlijke ervaringen van onze reisexperts? Snappen we. Kom naar één van de infodagen en we vertellen je alles over jouw toekomstige bestemming.

Alle info op een rij

Bestel onze brochure

Thuis op je gemak door onze bestemmingen bladeren.

Die wil ik

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe