Mongolië reizen

Eindeloze grasvlakten en indrukwekkende cultuur

Scroll naar beneden om meer te ontdekken
play_arrow
  • Gerkamp Terelj
  • Op weg naar de Gierenvallei bij Dalanzadgad.
  • Meedoen aan de paardenraces kunnen alleen de allerjongsten

Bij een rondreis Mongolië ligt de nadruk op de cultuur (lamaïstische religie), het landschap van de steppen en de levenswijze van de Mongolen. De Mongolen staan bekend als gastvrije en eerlijke mensen. De woeste strijders, de horden van Djenghiz Khan, zijn tot rust gekomen, maar hun verleden is niet vergeten. Lees verder...

Echte wildernis en ongerepte woestijnlandschappen. Elementen die onbetwist thuishoren in je rondreis Mongolië. Ontdek de bizarre rotsformaties van de Gobi-woestijn of de bergweiden en ijsformaties in de Yol-vallei. Logeren bij de nomaden in een échte ger, varen op het Baikal-meer, onthaasten tijdens de beroemdste treinreis ter wereld of eeuwenoude boeddhistische kloosters bezoeken. Hoe je rondreis Mongolië er ook uit gaat zien, één ding is zeker; de onherbergzaamheid, spectaculaire vergezichten en vriendelijkheid van de bevolking zullen je voor altijd bijblijven.

VNC Asia Travel biedt de individuele reiziger diverse mogelijkheden om dit uitgestrekte land te ontdekken, onder meer in combinatie met de Trans Siberië Express. Een combinatiereis Mongolië en China is ook een passende optie.

Onze Mongolië-reisexperts helpen je graag bij het samenstellen van je individuele rondreis Mongolië of internationale groepsreis en maken gebruik van ons grote aanbod aan mogelijkheden.

VNC Asia Travel
Wil je zelf je Mongolië-vakantie samenstellen? Laat je inspireren door een van onze bestaande Mongolië reizen of leg je wensen aan ons voor. VNC Asia Travel is namelijk dé specialist voor een rondreis Mongolië. VNC Asia Travel heeft al meer dan 40 jaar ervaring in het verzorgen van veelzijdige kwaliteitsreizen in Azië, geheel op maat. Een van onze reisexperts maakt graag een reisvoorstel voor je. Zij kennen het land goed en kunnen je optimaal adviseren bij de keuze van je ideale Mongolië-vakantie!

Beste reistijd en klimaat
Mongolië heeft een ruig landklimaat met extreme verschillen tussen de lange en vaak ijskoude winters en korte aangename zomers. 's Winters dalen de temperaturen regelmatig tot -45, waar de temperatuur in de zomer met gemak 35 graden kan halen. De meest aangename periode voor een bezoek aan Mongolië zijn de maanden mei en juni, en eind-augustus tot en met oktober. De temperatuur hangt overdag in deze perioden vaak tussen de 15 en 25 graden, met (zeker in oktober) een sterke kans op nachtvorst. De meeste regen valt in juli en augustus en over het algemeen is het de rest van het jaar zonnig en erg helder. Mongolië kent maar liefst 257 onbewolkte dagen.

Op zoek naar meer reisinspiratie? Lees ons Mongolië blog!

Inklappen

Alles is mogelijk

Onze specialisten kennen je favoriete land op hun duimpje en helpen je graag met het samenstellen en boeken van je reis.

Reisexpert Mongolië
Claudia Tanamal Reisexpert

Mongolië is voor mij het dunbevolktst land dat ik heb bezocht, met zeer gevarieerde en interessante natuurgebieden. Het nauwe contact met de bevolking maakt de ambiance in de gerkampen zo geweldig.

DINGEN DIE JE GEDAAN MOET HEBBEN

Een kleine selectie van tips en bezienswaardigheden van onze medewerkers en reisleiders.

Employee
De Tsataan-gemeenschap
Impression
Employee
Het Naadam festival
Impression
Employee
Ulan Bator
Impression

Afbeeldingen (1/10)

Informatiedagen

Wil je kennismaken met VNC Asia Travel of met een van onze bijzondere bestemmingen? Je bent van harte welkom op ons kantoor in Arnhem om de presentaties bij te wonen. Daarnaast worden er op verschillende plaatsen in het land informatiedagen gehouden. Het bijwonen van de presentaties is helemaal gratis en de koffie staat klaar. Wél verzoeken wij je om je vooraf in te schrijven.

Bekijk informatiedagen

Reisbrochure VNC

Vraag onze gratis brochure aan

Tjokvol reisinspiratie, gewoon op je deurmat.