Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3030 160 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

VNC Asia Travel hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Laos

Geldzaken

Terug

Het is geen grap maar in Laos betaal je met kippen. 

De Kip is de muntsoort van de Lao PDR. Er zijn bankbiljetten van 50.000, 20.000, 10.00, 5.00, 2.000, 1.000 en 500. Munten worden niet gebruikt. Voor toeristische diensten is het handig om dollars (USD) in cash op zak te hebben. De Thaise Baht wordt vrijwel overal als betaalmiddel geaccepteerd. Bij betaling in dollars of Baht wordt meestal een voor de verkoper gunstige koers gehanteerd.

Je kunt geld wisselen bij de Money Exchange op het vliegveld van Vientiane en bij de grensposten. Ook bij door de Bank van Laos gecertificeerde wisselkantoren (Exchanges) kan in Vientiane worden gewisseld. Er zijn er enkele in de stad en in het marktgebouw. De banken zijn open van maandag tot vrijdag van 09:30 tot 16:00 uur. 

Creditcards zoals VISA, Amex en Master kunnen beperkt worden gebruikt. Ze worden geaccepteerd bij de duurdere hotels en restaurants en bij enkele buitenlandse banken en zakenwinkels, meestal tegen 3% extra commissie.

Er worden op dit moment nieuwe pinautomaten geplaatst in de “grotere” toeristen steden als Vientane, Luang Prabang en Pakse. Buiten deze steden zal pinnen bijna niet mogelijk zijn. Zorg dat je voldoende geld meeneemt of bij aankomst op de luchthaven pint. Het is op dit moment nog niet verstandig om voor 100% op de pinpas te vertrouwen. Vergeet niet om voor vertrek je pinpas te activeren voor geldopnames buiten Europa!

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.