Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3030 160 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

VNC Asia Travel hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Laos

Cultuur

Terug

Laos is een Boeddhistisch land. Veel van de gedragsvormen zijn dan ook gebaseerd op het geloof.

Respect speelt een grote rol in het Boeddhisme. Dat komt tot uiting in het zich ontdoen van de schoenen bij het betreden van een tempel, het decent gekleed zijn (geen blote schouders en tot onder de knieën bedekt) en bovendien het bewaren van stilte in religieuze gebouwen. In het boeddhisme is het hoofd het belangrijkste deel van het lichaam. Het wordt dan ook niet gewaardeerd wanneer je het hoofd van anderen aanraakt. De voeten daarentegen zijn onrein en het is ongepast om de onderkant van je voeten te tonen, te wijzen met je voeten of over iemand heen te stappen. Verder mogen Boeddhabeelden niet aangeraakt worden en mag men niet zondermeer gefotografeerd worden met een Boeddhabeeld op de achtergrond.

Een Lao zal niet snel nee zeggen, ook al doet hij dat om u niet je ‘gezicht te laten verliezen'. Hij of zij zal proberen je op een omzichtige manier te laten inzien dat iets niet kan of mag. Dat kan zeer verwarrend werken. Als iets niet kan, of je iets geweigerd wordt, zal je gesprekspartner meestal blijven glimlachen en heeft het een averechts effect als je je boos maakt. Omgekeerd moet je vermijden een Lao in een situatie te brengen die voor hem vervelend is en waarmee hij zijn gezicht verliest. Gezichtsverlies is een grote schande en je kunt het nauwelijks weer goedmaken.

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.