Rondreis Laos

Ongerepte natuur en authentieke dorpen

Scroll naar beneden om meer te ontdekken
play_arrow
 • De Mekong rivier bij Vang Vieng
 • Jonge monniken, Laos
 • Luang Prabang staat vol met tempels

Laos, ingesloten tussen China, Vietnam, Thailand en Cambodja, heeft zich geleidelijk geopend. Het land blijkt nog zeer traditioneel en de groene natuur is er prachtig. Tijdens je rondreis Laos ontmoet je de gastvrije bevolking en een levendige, alles doordringende boeddhistische cultuur. Lees verder...

Laat je tijdens je vakantie Laos verrassen door het charmante stadje Luang Prabang. De tempels zijn in zeer goede staat en de sfeer die deze stad ademt, maakt deze stad bij vele reizigers favoriet. Op slechts 30 kilometer buiten de stad schitteren de Kuang Si-watervallen, behorend tot de mooiste watervallen van Azië. De hoofdstad van Laos, Vientiane, ligt aan de Mekong-rivier.

Bijzonder is het zuiden van Laos. Dit gebied wordt minder bezocht, maar is een mooie toevoeging aan je rondreis Laos. In het zuiden wordt het beeld bepaald door de Mekong-rivier en de 4000 eilanden (Si Phan Don). Je treft er ook restanten aan van de Khmer-cultuur.

Combineer je rondreis Laos bijvoorbeeld met ChinaVietnam of Cambodja voor een zeer afwisselende Azië-vakantie.

Onze Laos-reisexperts helpen je graag bij het samenstellen van een individuele rondreis Laos of internationale groepsreis, zodat je zorgeloos kennismaakt met een bijzonder land waar de term ‘slow traveling’ uitgevonden lijkt te zijn.

VNC Asia Travel
Wil je zelf je vakantie Laos samenstellen? Laat je inspireren door een bestaande Laos-rondreis of leg je wensen aan ons voor. VNC Asia Travel is namelijk dé specialist voor een rondreis Laos. VNC Asia Travel heeft al meer dan 40 jaar ervaring in het verzorgen van veelzijdige kwaliteitsreizen in Azië, geheel op maat. Onze reisexperts maken graag een reisvoorstel voor je. Zij hebben Laos bezocht en kunnen je optimaal adviseren bij de keuze van je ideale reis naar Laos!

Beste reistijd en klimaat
Laos heeft een tropisch klimaat met twee seizoenen. Het natte seizoen duurt van begin mei tot eind september, waarbij de meeste regen in het zuiden valt. De beste reisperiode is het droge seizoen dat duurt van oktober tot april, met december en januari als uitschieters. De gemiddelde dagtemperatuur is 30ºC, maar kan in april in het zuiden oplopen tot 36ºC. In de meer bergachtige gebieden (o.a. Luang Prabang) is het van de december tot februari aangenaam, met temperaturen van gemiddeld ongeveer 22ºC. Het kan dan nodig zijn een dunne jas of trui te dragen. ’s Avonds kan het redelijk afkoelen.

Bezienswaardigheden Laos
Vientiane, de hoofdstad van Laos, is een rustig stadje, gelegen in een bocht aan de Mekong-rivier. Voor een hoofdstad doet Vientiane met zijn 400.000 inwoners behoorlijk plattelands aan. Veel verkeer is er nog niet, maar de groei zit erin. Veel van de oude Franse gebouwen in de oude wijken van de stad zijn inmiddels vervallen of met de grond gelijk gemaakt, maar toch zijn er nog altijd voldoende tempels en koloniale gebouwen voor een interessante stadswandeling.

Mekong
Langs de Mekong ligt een ‘boulevard’, waar je heerlijk kunt flaneren en waar je in een van de eenvoudige openluchtrestaurantjes kunt genieten van een schitterende zonsondergang boven de rivier. De belangrijkste attracties van Vientiane zijn de vele boeddhistische tempels, zoals de Wat Si Muang, de Wat Si Saket en de That Luang. Opmerkelijk is ook de Pratuxai, een Laotiaanse versie van de Arc de Triomphe in Parijs.

Luang Prabang
De oude koningsstad Luang Prabang ligt aan de Mekong-rivier en de zijrivier de Khan. Luang Prabang is een slaperig stadje dat eerder dorps aandoet. Het plaatsje leent er zich bij uitstek voor om te voet te verkennen. Luang Prabang heeft tientallen tempels, fraaie Frans-Indochinese architectuur, een museum, een schitterende natuur, een verfijnde keuken en het meest belangrijke Boeddhabeeld van Laos. Terecht is Luang Prabang door de Unesco uitgeroepen tot World Heritage Site en sinds eind 1995 op de Werelderfgoedlijst van de belangrijkste cultuurgoederen van de wereld geplaatst.

Op zoek naar meer reisinspiratie? Lees ons Laos blog!

Inklappen

Alles is mogelijk

Onze specialisten kennen je favoriete land op hun duimpje en helpen je graag met het samenstellen en boeken van je reis.

Reisexpert Laos
Nathalie de Leeuw Reisexpert

De meest sfeervolle plaats in Laos is voor mij Luang Prabang. De relaxte sfeer en de rust die het stadje uitstraalt geeft mij een heerlijk gevoel.

Reviews - gemiddelde score voor Laos: 10.0/10 - Lees meer reviews »

  • Laos (vnc)
   Review van 2 juli 2019
   SCORE: 5/5

   "De reis: het ongerepte noorden van Vietnam heeft helemaal aan onze verwachtingen voldaan. De omschrijving in de brochure geeft in grote lijnen de pracht van het...

  • Laos (vnc)
   Review van 7 september 2018
   SCORE: 5/5

   "In relatief korte tijd, 17 dagen, een zeer afwisselende reis gemaakt in Cambodja en Vietnam."

  • Laos (vnc)
   Review van 7 september 2018
   SCORE: 5/5

   "Deze reis geeft een goede indruk van het land Laos. De mooiheid, de lelijkheid, de geschiedenis, wat er interessant aan is. "

  • Laos (vnc)
   Review van 7 september 2018
   SCORE: 5/5

   "We hebben een prachtige reis gehad. De eerste dagen was onze koffer niet aanwezig. Niet prettig maar VNC was goed te bereiken en heeft ons geholpen. Hotels waren...

DINGEN DIE JE GEDAAN MOET HEBBEN

Een kleine selectie van tips en bezienswaardigheden van onze medewerkers en reisleiders.

Employee
Op de fiets
Impression

Afbeeldingen (1/11)

Informatiedagen

Wil je kennismaken met VNC Asia Travel of met een van onze bijzondere bestemmingen? Je bent van harte welkom op ons kantoor in Arnhem om de presentaties bij te wonen. Daarnaast worden er op verschillende plaatsen in het land informatiedagen gehouden. Het bijwonen van de presentaties is helemaal gratis en de koffie staat klaar. Wél verzoeken wij je om je vooraf in te schrijven.

Bekijk informatiedagen

Reisbrochure VNC

Vraag onze gratis brochure aan

Tjokvol reisinspiratie, gewoon op je deurmat.