Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3030 160 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

VNC Asia Travel hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Kirgizië

Natuur

Terug

Wie Kirgizië zegt, zegt natuurschoon. Het is een land van ruige bergmassieven, besneeuwde pieken, alpine meren en grazige bergweiden die in het voorjaar in bloei staan.

In de zomer trekken de nomaden met hun kuddes schapen, koeien en paarden naar de hoger gelegen bergweiden, waar ze hun yurts opzetten. Dit is dan ook de leukste tijd om de afgelegen valleien van Kirgizië te verkennen, zoals het schitterende bergmeer Ala Kul op ruim 3500 m hoogte in het Karakol National Park. Maar ook de gemakkelijker bereikbare kloof van Chon-Kemin, eveneens een nationaal park, is prachtig. Net als het bergmeer Song Kul, omringd door grazige weiden met op de achtergrond de besneeuwde pieken van het Tian Shan-massief. Reis je overland van Kirgizië naar Oezbekistan, dan kom je richting de Ferganavallei langs meer beboste streken, waaronder de bijzondere wilde walnotenbossen van Arslanbob.

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Gerust op reis?

Tot 60 dagen voor vertrek gratis omboeken. Code oranje? Binnen 30 dagen voor vertrek gratis omboeken of annuleren.

Reizen bekijken Lees meer