Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3030 160 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

VNC Asia Travel hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Kirgizië

Lokale keuken

Terug

In de Kirgizische keuken draait het vooral om gerechten met schapen-, rund- en paardenstoofvlees, geserveerd met noodles, rijst of met aardappels, uien en andere groenten. Stevige maaltijden die worden bereid op een manier die past bij de levensstijl van de nomaden.

Het nationale gerecht van Kirgizië is beshbarmak, een stoofvleesgerecht met stomende noodles, uien en peterselie. De Kirgiezen maken ook de lekkerste gevulde deeggerechten. Heerlijk om te proberen is oromo, een dunne deeglaag die met vulling en al wordt opgerold en gestoomd, dan in plakken gesneden en uitgeserveerd. De vulling kan van alles zijn: fijngesneden vlees, wortels, pompoen, ui of wat er maar voor handen is. Of proef een keer borsok, gefrituurde deegkussentjes heerlijk met verse room.

Houd je van pittig gekruid eten? Bestel dan een bord laghman, een noodlegerecht met pepers, verse groenten en pittige saus. Heel voedzaam, net als Kirgizische shaslik, een spies met verse ui en gegrild vlees dat naar onze smaak misschien nét iets te vet is. En tenslotte wordt overal in Kirgizië paloo geserveerd, het equivalent van het Russische plov en het Turkse pilav. Een eenpans-rijstgerecht met vlees en verse groenten, afgemaakt met veel knoflook en hete pepers.

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Gerust op reis?

Tot 60 dagen voor vertrek gratis omboeken. Code oranje? Binnen 30 dagen voor vertrek gratis omboeken of annuleren.

Reizen bekijken Lees meer