Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3030 160 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

VNC Asia Travel hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Kirgizië

Hoofdstad Kirgizië

Terug

De hoofdstad van Kirgizië is Bishkek. Het is een stad met ruim een miljoen inwoners aan de voet van het Ala-Toogebergte, een uitloper van het machtige Tianshan-massief. Ten noorden van de stad kun je de besneeuwde pieken zien liggen.

Bishkek ademt nog echt een Sovietsfeer. De stad heeft een ruime opzet met rechte brede straten en grote pleinen, parken en de typische modernistische Sovjetgebouwen en standbeelden. Aan het centrale Ala-Tooplein vind je enkele indrukwekkende regeringsgebouwen, musea en zelfs nog een standbeeld van Lenin. Moderne Russische invloed zie je nog in het Overwinningsmonument uit 1984. Het moet een Kirgizische yurt (nomadentent) verbeelden, maar is opgericht ter ere van 40 jaar overwinning van de USSR op nazi-Duitsland. En als je dan toch in Bishkek bent moet je zeker een paar uur rondkijken op de Osh-bazaar. Deze ligt net ten westen van het centrum en is de grootste markt van Kirgizië. Je kunt er werkelijk alles kopen, van eten en kleding tot traditionele muziekinstrumenten, meubels en souvenirs.

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Gerust op reis?

Tot 60 dagen voor vertrek gratis omboeken. Code oranje? Binnen 30 dagen voor vertrek gratis omboeken of annuleren.

Reizen bekijken Lees meer