Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3030 160 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

VNC Asia Travel hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Kirgizië

Gezondheid

Terug

Neem ruim vóór je reis naar Kirgizië contact op met je huisarts, Thuisvaccinatie.nl of GGD voor een advies over vaccinaties en andere gezondheidsrisico's.

Zij kunnen je adviseren welke vaccinaties aanbevolen worden. Ook geven zij advies over malaria en andere gezondheidsrisico’s in Kirgizië. Neem je vaccinatieboekje wel mee op reis voor het geval je ziek wordt of moet worden opgenomen in een ziekenhuis. Mocht je medicijnen gebruiken, dan is het verstandig om hiervan ruim genoeg uit Nederland mee te nemen. Neem dan ook een internationaal certificaat van je apotheker mee, waar je medicijnen op vermeld staan.

In Kirgizië, met uitzondering van Bishkek, zijn er slechts zeer beperkt medische voorzieningen. In ziekenhuizen wordt meestal geen Engels gesproken. Omdat het bij ernstige medische problemen nodig kan zijn naar Almaty of naar Nederland vervoerd te worden raden wij altijd aan een goede reisverzekering af te sluiten.

Zorg dus dat je goed verzekerd op reis gaat. Je ziektekostenverzekering biedt slechts een dekking tot een bepaald vast bedrag of tot maximaal 2 à 3 maal het bedrag dat in Nederland gebruikelijk is voor een bepaalde medische ingreep.  Vergeet niet de verzekeringspolis van je reis- en annuleringsverzekering en het noodnummer van de maatschappij mee te nemen.

Hoogteziekte

Hoogteziekte komt voor op hoogtes boven 2500 m. Vooral bij snelle stijging (meer dan 300 m per dag) kun je er last van krijgen. De ernst van hoogteziekte varieert van alleen maar hoofdpijn tot oedeem in de hersenen en longen, iets dat zeker onbehandeld, dodelijk kan zijn. In het algemeen geldt: Hoe beter je conditie, hoe minder snel je er last van krijgt.

Reis je naar grote hoogte en krijg je last van een katterig gevoel, zoals hoofdpijn, moeheid, verlies van eetlust, misselijkheid en soms van braken dan kan het zijn dat je last hebt van hoogteziekte. Zeker als de symptomen binnen een dag na aankomst op hoogte beginnen en niet verdwijnen na het innemen van paracetamol. Krijg je last van sufheid, verwardheid en ongecoördineerde bewegingen dan is het zaak om onmiddellijk rustig aan te doen. Word je ook kortademig en/of verminderen je klachten niet bij rust? Dan is het zaak om medisch advies in te winnen en waarschijnlijk zo snel mogelijk af te dalen. Het gebruik van alcohol en/ of slaappillen wordt afgeraden bij hoogteziekteklachten. Veel water drinken en goed op temperatuur blijven helpen hoogteziekte te voorkomen.

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Gerust op reis?

Tot 60 dagen voor vertrek gratis omboeken. Code oranje? Binnen 30 dagen voor vertrek gratis omboeken of annuleren.

Reizen bekijken Lees meer