Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3030 160 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

VNC Asia Travel hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Kirgizië

Geografie

Terug

Kirgizië of Kirgistan ligt in Centraal-Azië. Het wordt begrensd door Oezbekistan in het westen, Kazachstan in het noorden, China in het oosten en zuiden en Tadzjikistan in het zuidwesten. 

De helft van het land ligt boven 3000 meter hoogte in het Tianshan-gebergte.Een tweede belangrijk bergmassief in het zuiden van Kirgizië is het Pamir-gebergte, dat een natuurlijke grens vormt met Tadzjikistan. Als je de kaart van Kirgizië bekijkt zie je in het westen van Kirgizië een diepe inham. Dit is de Ferganavallei, in de bloeitijd van de Zijderoute een belangrijk kruispunt van karavaanoutes tussen India en China.

De Kirgizische hoofdstad Bishkek ligt in het noorden van het land, niet ver van de grens met Kazachstan. In het noordoosten vind je ook het grote Issyk Kul-meer, een van de grootste zoetwatermeren in Centraal-Azië.

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Gerust op reis?

Tot 60 dagen voor vertrek gratis omboeken. Code oranje? Binnen 30 dagen voor vertrek gratis omboeken of annuleren.

Reizen bekijken Lees meer