Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3030 160 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

VNC Asia Travel hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Kirgizië

Geldzaken

Terug

De Som is de munteenheid van Kirgizië. Een Som is 100 Tyjyn waard. De naam Som betekent in het Kirgizisch puur (goud).

In Kirgizië kun je slechts beperkt pinnen. In Bishkek, Jalalabad en Osh zijn ATM’s te vinden met een Engelstalig keuzemenu, maar houd er rekening mee dat deze defect of leeg kunnen zijn. De opnamelimiet is €250,- per dag, dat in Som uit de ATM komt. Zorg er wel voor dat je bankpas op werelddekking staat.

Bij wisselkantoren (obmen balyot), op de luchthaven en bij banken kun je cash geld wisselen. Soms word je op straat aangesproken om geld te wisselen. Doe dit niet want er is een grote kans dat je te weinig geld of vals geld terug krijgt.

In enkele grote hotels in Bishkek worden creditcards geaccepteerd. Soms is het mogelijk er bij een ATM geld mee op te nemen, maar de kosten hiervoor zijn hoog. Je creditcard werkt alleen in combinatie met de bijbehorende pincode! Op zoek naar waar de dichtstbijzijnde pinautomaat is? Op de website van Mastercard voer je je verblijfplaats in. Je ziet direct waar je met je pinpas terecht kunt. Ook VISA biedt en soortgelijke service aan.

Hoewel men er meestal niet om zal vragen, rekenen gidsen, chauffeurs en hotelpersoneel op een fooi in Kirgizië.

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Gerust op reis?

Tot 60 dagen voor vertrek gratis omboeken. Code oranje? Binnen 30 dagen voor vertrek gratis omboeken of annuleren.

Reizen bekijken Lees meer