Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3030 160 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

VNC Asia Travel hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Kirgizië

VNC brengt je naar het Centraal-Aziatische land Kirgizië, dat bekendstaat om zijn prachtige natuur. De pieken van het Tian Shan-gebergte en fraaie meren domineren het landschap en maken je rondreis Kirgizië onvergetelijk.

De bevolking bestaat van origine uit nomaden die er hun paarden en schapen weiden. Wordt je tijdens je Kirgizië-vakantie een glaasje ‘kümüz’ aangeboden? Neem, al is het uit beleefdheid, zeker een slokje van deze gefermenteerde paardenmelk, het is tenslotte volksdrank nummer één.

In de steden van Kirgizië zijn er tegenwoordig eenvoudige, maar redelijke, toeristische voorzieningen. Je kunt er tijdens je vakantie Kirgizië overnachten in yurts en fraaie trekkings maken door de bergen van de Tian Shan en de Pamir Alay. Ook voor de liefhebber van paardrijden zijn er volop mogelijkheden.

Kirgizië is zeer goed te combineren met buurlanden als China en Oezbekistan. Onze Kirgizië-reisexperts helpen je graag bij het samenstellen van individuele Kirgizië reizen of internationale groepsreizen en maken gebruik van ons grote aanbod aan mogelijkheden. Zodat je dit bijzondere land, dat ook wel het Zwitserland van Azië wordt genoemd, met eigen ogen kunt bewonderen.

Wil je zelf je Kirgizië-reis samenstellen? Laat je inspireren door een bestaande rondreis of leg je wensen aan ons voor. VNC Asia Travel is namelijk dé specialist voor een rondreis Kirgizië. VNC Asia Travel heeft al meer dan 40 jaar ervaring in het verzorgen van veelzijdige kwaliteitsreizen in Azië, geheel op maat. Onze reisexperts maken graag een reisvoorstel voor je. Zij hebben het land bezocht en kunnen je optimaal adviseren bij de keuze van je ideale reis naar Kirgizië!

Beste reistijd en klimaat
Een reis door Kirgizië is een reis door vele (mikro)klimaten. Bepalend is niet alleen het seizoen. Zo is het in de winter steenkoud en in de zomer heerlijk warm. Ook hoogte is erg bepalend hoe warm of koud het is. In de dalen is het in de zomer ver door de 30 graden, terwijl het op de koele bergweiden overdag aangenaam warm is, terwijl de nachten koud zijn. De winters zijn altijd koud, tot steenkoud.   In de lage dalen is het berg- en landklimaat en stuk warmer dan op de bergweides. De meeste regen valt in het voor- of najaar. Maar ook in de zomermaanden wil nog wel eens een regenbui vallen.

Bezienswaardigheden Kirgizië

Song Kul Meer
Op een hoogte van 3016 meter ligt het Song Kul Meer. Het is 29 kilometer lang, 18 kilometer breed en 13 meter diep. Omgeven door de schitterende bergen van de Tian Shan hebben schaapherders hier in de zomer vanaf midden juni hun yurttenten opgeslagen. Zij delen met plezier hun ‘kümüz’ en poseren gewillig voor de camera. Er groeien geen bomen in de nabijheid van het meer. Wel kun je hier diverse watervogels aantreffen: diverse soorten eenden, kraanvogels en ganzen, maar ook roofvogels, zoals valken. De hoogte maakt dat afstanden moeilijk zijn in te schatten, kleuren feller uitkomen: natuur in zijn meest pure vorm.

Wandeltochten
Het moge duidelijk zijn dat het meer en haar omgeving zich uitstekend leent om dagtochten te maken. Een paar goede wandelschoenen is in ieder geval zeer aan te raden. In de bergen rondom het meer komen diverse soorten herten, wilde schapen w.o. het Marco Polo Schaap, en marmotten voor. Ook wolven en lynxen hebben hier hun thuis.

Onze voorbeeldreizen in Kirgizië

We hebben 4 voorbeeldreizen voor je. Liever zélf je reis samenstellen? Dat kan natuurlijk ook. Al onze reizen zijn op maat te maken.

Onze reizen

Direct boeken of liever maatwerk?

Joke ter Weele

Reisexpert

Liever een reis op maat?

Dat kan! De voorbeeldreizen hierboven heten niet voor niets zo. Het zijn - je raadt het al - maar voorbeelden. Al onze reizen zijn dus helemaal op maat te maken.

Mijn wensen doorgeven
Yurt in de bergen
Lokale markt
Songkul, Kirgizië
Het Ala-Too plein in Bishkek
Het Ala-too plein in Bishkek
Onderweg in Kirgizie
Kirgizie

Dingen

die je gedaan moet hebben

01 Jul 2020 - Zuid-Korea

9 redenen waarom je naar Zuid-Korea moet reizen

Ingesloten op een schiereiland onder Noord-Korea tussen de w... Lees verder

23 Jun 2020 - Japan

De 15 leukste fotospots in Japan

Ook zo gek op reizen EN fotograferen? Nou ik wel! En Japan i... Lees verder

08 Jun 2020 - Bhutan

10x redenen om naar Bhutan te reizen

Toen ik mijn familie en vrienden vertelde dat ik zou reizen... Lees verder

Gerust op reis?

Tot 60 dagen voor vertrek gratis omboeken.

En is er ineens code oranje op je bestemming? Dan mag je binnen 30 dagen voor vertrek gratis omboeken of annuleren. Fijne gedachte, toch?

Bestel onze brochure

Thuis op je gemak door onze bestemmingen bladeren.

Die wil ik

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Gerust op reis?

Tot 60 dagen voor vertrek gratis omboeken. Code oranje? Binnen 30 dagen voor vertrek gratis omboeken of annuleren.

Reizen bekijken Lees meer