Iran reizen

Het oude Perzië

Scroll naar beneden om meer te ontdekken
play_arrow
  • De Sheikh Lotfollah Moskee in Isfahan
  • Persepolis
  • De Armeense Vank kathedraal in Isfahan

De Iran reizen van VNC Asia Travel brengen je naar een bijzondere bestemming met een zeer rijk verleden en een turbulent heden. Tijdens een rondreis Iran ervaar je het oude Perzië, het Perzië uit de klassieke tijd. Onze Iran reizen leiden je dwars door het Perzië van de legendarische Zijderoute en de grootse islamitische beschavingen met een bouwkunst die model stond voor de hele islamitische wereld. Lees verder...

Iran is ook een jong land met een open en gastvrije bevolking. Een jonge bevolking die nadrukkelijk naar buiten kijkt en je met veel enthousiasme ontvangt tijdens je vakantie Iran.

Interessante toevoegingen aan je rondreis Iran zijn Isfahan met de imposante Vrijdagmoskee en de sfeervolle theehuizen, de ruïnes van Persepolis in het zuiden en de bruisende hoofdstad Teheran. Ook de moeite waard zijn de steden Mashad, Kashan, Kerman, Tabriz en Yazd. Of bezoek een van de vele kleurrijke bazaars. Je rondreis Iran uitbreiden? Overweeg een combinatie met Oezbekistan. De reisexperts van VNC Asia Travel adviseren je graag.

VNC Asia Travel
VNC Asia Travel is dé Iran-specialist voor een unieke rondreis Iran. VNC Asia Travel heeft al meer dan 40 jaar ervaring in het verzorgen van veelzijdige rondreizen in Azië, geheel op maat. VNC Asia Travel biedt zowel internationale rondreizen Iran als talloze mogelijkheden voor individuele reizen naar Iran.

Onze Iran-reisexperts helpen je kiezen uit ons zorgvuldig samengestelde aanbod individuele rondreizen en internationale groepsreizen naar Iran. Kies voor een rondreis Iran als je wilt kennismaken met de zeer vriendelijke Iraniërs en hun cultuurrijke land. 

Beste reistijd en klimaat
Iran kent een overwegend continentaal klimaat met heel hete zomers en erg strenge winters. De winterse omstandigheden (strenge vorst en overvloedige sneeuwval) in het noorden en noordwesten van het land kunnen de reizen tijdens de winter onmogelijk maken. Zeker in de bergachtige streken.  In het zuiden en oosten van Iran is het in de zomer ontzettend warm. Hier valt de minste regen, soms maar twee dagen per jaar. De vochtigheidsgraad is niet zo hoog als in veel andere Aziatische landen, waardoor de hitte minder vermoeiend is. De dagtemperaturen in het voor- en najaar schommelen rond de 25°C en dat zijn dan ook de beste reisperiodes. Regen valt voornamelijk in de winterperiode. Het klimaat in het berggebied bij de Kaspische Zee is een stuk vochtiger en klammer. Hier regent het in de nazomer regelmatig.

Bezienswaardigheden Iran

Isfahan
Volgens velen is Isfahan, ook geschreven als Esfahan, de mooiste stad van Iran. Je hebt zeker 2 tot 3 dagen nodig om alle interessante plaatsen te bezoeken. Isfahan bloeide vooral in de periode van 1050 tot 1722, met als hoogtepunt de 16e eeuw, toen het onder de Safaviden voor de tweede keer in de Perzische geschiedenis de hoofdstad van het rijk werd. Uit deze bloeitijd is nog altijd veel te zien.

Shiraz
Shiraz is een prachtige stad, en een eeuwenoud centrum van Perzische cultuur, bekend om zijn tuinen, dichters, moskeeën en centra van klassiek Perzië. Vlakbij ligt het wereldberoemde klassieke Persepolis. Shiraz ligt op 1531 meter hoogte en heeft een bevolking van 1,8 miljoen mensen.

Persepolis
Door een fantastisch landschap rij je langs de uitgestrekte wijngaarden met Shiraz-druiven (vooral bestemd voor de productie van rozijnen) naar het 60 km verderop gelegen Persepolis. Van ver zie je de beroemde zuilen al staan.

Persepolis is een reusachtig complex dat is gebouwd in de periode van 518 tot 338 voor Christus De Achaemenidische Koning Darius I (550-485 v.Chr.) was de initiatiefnemer van dit paleiscomplex. Onder zijn regering werd Perzië ingedeeld in 20 satrapieën (vazalstaten) en reikten de grenzen van het Perzische rijk tot aan de rivier de Indus. Zijn opvolgers Xerxes, Artaxerxes I en Artaxerxes III hebben het paleis verder uitgebreid. Het mag wonderbaarlijk worden genoemd hoeveel er nog uit dit verre verleden is overgebleven.

Op zoek naar meer reisinspiratie? Lees ons Iran blog!

Inklappen

Alles is mogelijk

Onze specialisten kennen je favoriete land op hun duimpje en helpen je graag met het samenstellen en boeken van je reis.

Reisexpert Iran
Daphne van Cauter Reisexpert

Mijn favoriete gerecht in Iran is Kip met fesenjan. Een typische Iraanse stoofschotel met walnoot en granaatappel saus. Smullen maar!

DINGEN DIE JE GEDAAN MOET HEBBEN

Een kleine selectie van tips en bezienswaardigheden van onze medewerkers en reisleiders.

Employee
Bazaar in Esfahan
Impression
Employee
De Perzische keuken
Impression
Employee
Waterpijp café
Impression

Afbeeldingen (1/11)

Informatiedagen

Wil je kennismaken met VNC Asia Travel of met een van onze bijzondere bestemmingen? Je bent van harte welkom op ons kantoor in Arnhem om de presentaties bij te wonen. Daarnaast worden er op verschillende plaatsen in het land informatiedagen gehouden. Het bijwonen van de presentaties is helemaal gratis en de koffie staat klaar. Wél verzoeken wij je om je vooraf in te schrijven.

zondag 10 mrt
Locatie: Arnhem
Informatiedag Iran

Aanmelden

Bekijk meer informatiedagen

Reisbrochure VNC

Vraag onze gratis brochure aan

Tjokvol reisinspiratie, gewoon op je deurmat.