Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3030 160 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

VNC Asia Travel hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Cambodja

Natuur

Terug

Cambodja staat vooral bekend vanwege de prachtige tempels maar de natuur is in Cambodja minstens zo mooi. 

Ongeveer driekwart van Cambodja ligt op een hoogte van minder dan 100 meter boven het zeeniveau. Dit centrale bassin wordt in hoofdzaak gekenmerkt door het Tonle Sap-meer met haar overstromingsvlaktes en savannegebied. Het grootste deel van de bevolking vindt haar bestaan op deze laagvlaktes (rijstbouw, palmsuiker). Het Cardamom-gebergte met als hoogste piek de Aoralberg van 1771 meter omzoomt in het zuidwesten het centrale bassin. Aan de noordelijke grens met Thailand liggen de steile Dongrek bergen met toppen tot 700 meter. De bossen die met name op de berghellingen en hooglanden te vinden zijn worden ernstig bedreigd door legale en illegale houtkap.

De Mekong-rivier, die het land van noord naar zuid doorsnijdt, neemt een dominante positie in de hydrografie, de lokale economie en de biodiversiteit. In de moessontijd voedt deze rivier het Tonle Sap-meer dat dan in omvang kan verdrievoudigen. De overstromingsvlaktes worden ieder jaar op deze natuurlijke wijze met sediment bemest. De wetlands langs de Tonle Sap zijn een zeer belangrijke broedplaats voor aquatische dieren en vogels. 

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.