Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3030 160 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

VNC Asia Travel hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Cambodja

Lokale keuken

Terug

Het Cambodjaanse eten heeft veel weg van het voedsel uit de buurlanden Thailand en Laos, maar er zijn een aantal lokale specialiteiten. In het algemeen wordt gezegd dat het Cambodjaanse eten veel weg heeft van het Thaise, maar met minder kruiden en specerijen.

Lokale gerechten zijn o.a. soepen (samla) en dit wordt vaak tegelijkertijd gegeten met de rest van de maaltijd. Samla machou banle is een populaire vissoep met een zure smaak. Andere soepen zijn samla machou bangkang (een garnalensoep die veel lijkt op de populaire tom yam soep van Thailand) en samla ktis (een vissoep met kokos en ananas).

Salades zijn ook enorm populair in Cambodja: phlea sach ko is een salade met groenten en rundvlees, op smaak gebracht met verse koriander, munt en limoengras.

Een van de meest gegeten gerechten in Cambodja is khao phoune, dunne rijstnoedels in een rijke saus met kokosmelk.

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.