Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3030 160 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

VNC Asia Travel hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Cambodja

Geldzaken

Terug

De munteenheid in Cambodja is de Riel.

De Riel is onderverdeeld in de sen (1 riel = 100 sen). Er zijn biljetten van 100, 200, 500, 1.000, 2.000, 5.000, 10.000, 20.000, 50.000 en 100.000 Riel.

De tweede munteenheid in Cambodja is de Amerikaanse dollar die door iedereen en overal geaccepteerd wordt, hoewel het wisselgeld vaak in Riel wordt teruggegeven. Bij veel bezienswaardigheden en in restaurants staan de prijzen in zowel Amerikaanse dollars als riel aangegeven. In het westen van het land wordt de Thaise baht ook vaak als munteenheid gebruikt.

Voor Cambodja zijn contante dollars het makkelijkst om bij je te hebben omdat je daarmee bijna overal kunt betalen. Het wisselgeld dat je dan in Riel krijgt, kun je weer gebruiken voor kleinere betalingen aan bijvoorbeeld moto’s (motortaxi’s) of kleine souveniers.

Met uitzondering van de luxe hotels en het kopen van vliegtickets zijn credit cards in Cambodja nauwelijks te gebruiken. 

Zoals overal in Azië wordt ook het gebruik van de pinpas steeds eenvoudiger.  De machines geven alleen US Dollars. Het is nog niet verstandig om voor 100% op deze mogelijkheid te vertrouwen. Vergeet niet om voor vertrek je pinpas te activeren voor geldopnames in Azië. 

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.