Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3030 160 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

VNC Asia Travel hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Cambodja

Cultuur

Terug

Cambodja’s nationale religie is het Theravada Boeddhisme. Het boeddhisme heeft als leerstelling dat men alleen door niet te begeren de staat van verlichting kan bereiken, het zogeheten nirvana. Tolerantie staat daarbij hoog in het vaandel. 

In Cambodja hangt 95% van de bevolking het Theravada Boeddhisme aan. De andere 5% bestaan bijna allemaal uit Cham Moslims die over het algemeen gevestigd zijn in Phnom Penh en in vissersdorpjes rondom Kompong Cham en in Kampot. De kleine christelijke gemeenschap in Cambodja beslaat slechts 1% van de bevolking.

De gebruikelijke Aziatische gedragsregels zijn ook voor Cambodja van toepassing. Zo heeft het als elders in Azië geen zin om duidelijk je emoties te tonen, zoals kwaad worden, geduld verliezen of schreeuwen. Je bereikt er niets mee, maar daalt slechts in aanzien, hetgeen een tegenovergesteld effect van het beoogde waarschijnlijker maakt. Ook positief gerichte uitingen van emoties zoals openbare liefkozingen en zoenen worden niet met gejuich begroet.

Bij de traditionele begroeting, de sompiah, vouwen de Cambodjanen de gestrekte handen voor het gezicht samen en maken een lichte buiging. Handen schudden wordt echter steeds meer een gewoonte, met name onder mannen.

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.