Cambodja reizen

Ongelofelijke culturele rijkdom

Scroll naar beneden om meer te ontdekken
play_arrow
 • Het Tonle Sap Meer bij Siem Reap
 • Angkor Wat, Cambodja
 • Straatbeeld

Cambodja heeft zich snel ontwikkeld als reisbestemming. De culturele rijkdom uit het verleden en het boeddhisme als dominante religie maken een rondreis Cambodja onweerstaanbaar. Lees verder...

De grote publiekstrekker van Cambodja, het ongekend mooie tempelcomplex Angkor Wat gelegen bij het stadje Siem Reap, is prachtig bij zonsopkomst. Vanuit de hoofdstad Phnom Penh sta je oog in oog met de geschiedenis van de Rode Khmer tijdens een bezoek aan de Killing Fields. Maar uiteraard heeft een rondreis Cambodja meer te bieden. Het zuiden van Cambodja, en dan in het bijzonder Sihanoukville, is een aanrader. Dit havenstadje heeft vier mooi stranden, die vooral door de week erg rustig zijn. In het westen is Battambang, daar waar de Franse koloniale architectuur goed bewaard is gebleven, de belangrijkste bestemming.

Een rondreis Cambodja is heel goed te combineren met een bezoek aan buurlanden als Vietnam en Laos. Ook daarvoor kun je terecht bij VNC Asia Travel.

VNC Asia Travel
Onze Cambodja-reisexperts helpen je graag bij het samenstellen van je individuele rondreis Cambodja of internationale groepsreis en maken gebruik van ons grote aanbod aan mogelijkheden. Zodat je de imponerende geschiedenis van dit land op je eigen manier ervaart. Wil je zelf je vakantie Cambodja samenstellen? Laat je inspireren door een bestaande Cambodja-rondreis of leg je wensen aan ons voor. VNC Asia Travel is namelijk dé specialist voor een rondreis Cambodja.

VNC Asia Travel heeft al meer dan 40 jaar ervaring in het verzorgen van veelzijdige kwaliteitsreizen in Azië, geheel op maat. Onze reisexperts maken graag een reisvoorstel voor je. Zij hebben Cambodja bezocht en kunnen je optimaal adviseren bij de keuze van je ideale reis naar Cambodja!

Beste reistijd en klimaat
Cambodja heeft een tropisch moessonklimaat wat onder meer betekent dat de gemiddelde jaartemperatuur rond de 27 graden ligt. De beste tijd om Cambodja te bezoeken is in de maanden december, januari en februari. De temperatuur ligt dan rond de 27 graden en er valt bijna geen regen. Vanaf februari wordt het zeer warm. De warmste maand is april waarin het kwik kan oplopen tot boven de 35 graden. Het regenseizoen valt tussen mei en oktober. De neerslag valt dan vaak in heftige (onweers)buien die de wegen onbegaanbaar kunnen maken.

Bezienswaardigheden Cambodja

Angkor
De naam Angkor wordt zowel gebruikt voor het geheel aan restanten, voor de oude stad Angkor Thom en voor de tempel Angkor Wat. Angkor is een enorm complex van 25 km2. Sommige mensen bezoeken het in één dag, maar je hebt eigenlijk twee dagen nodig om de belangrijkste plekken te bezichtigen. De hindoeïstische en boeddhistische tempels zijn tussen de 6e en 13e eeuw gebouwd. De tempels zijn lange tijd overwoekerd geweest door het oerwoud en in de 18e eeuw “herontdekt”.

Wie de tijd heeft moet zeker ook de moeite nemen om de wat meer afgelegen tempel Banteay Srei te bezoeken die beschouwd wordt als een van de hoogtepunten van de klassieke Khmer architectuur. Hij dateert uit 976 en is een Hindoe-Shiva tempel. Het roze kleurige zandsteen is versierd met prachtige reliëfs. Voor een bezoek aan Angkor is een permit nodig welke je ter plaatse aan kunt schaffen. Je kunt kiezen uit een dagkaart of een meerdaagse permit. Bij de aanschaf van de permit wordt er via een webcam een foto van je gemaakt.

Phnom Penh
In de hoofdstad Phnom Penh, die de sfeer van een provinciaalse plaats uitademt, vormen het Koninklijk Paleis, de Zilveren Pagode, het nationaal museum, Wat Phnom en de Central Market de hoogtepunten. In Tuol Sleng, de beruchte Rode Khmer-gevangenis waar duizenden Cambodjanen zijn bezweken aan de martelingen die ze ten tijde van Pol Pot moesten ondergaan, wordt een macaber stukje recente geschiedenis getoond.

Battambang, de tweede stad van Cambodja, is een slaperige plaats in het westen van het land langs de Sanger-rivier. De Franse invloed is nog duidelijk in de architectuur herkenbaar. In de omgeving van Battambang kun je schitterende tochten maken langs de rijstvelden, kleine dorpjes en enkele mooie tempels.

Sihanoukville is de badplaats van Cambodja. Naast relaxen op het zandstrand is het mogelijk om de zee op te gaan om te vissen, te snorkelen of enkele eilandjes te bezoeken.

Op zoek naar meer reisinspiratie? Lees ons Cambodja blog!

Inklappen

Alles is mogelijk

Onze specialisten kennen je favoriete land op hun duimpje en helpen je graag met het samenstellen en boeken van je reis.

Reisexpert Cambodja
Nathalie de Leeuw Reisexpert

Als ik aan Cambodja denk, dan denk ik meteen aan Angkor Wat. Mijn favoriete tempel is echter niet Angkor Wat zelf, maar de jungle tempel Ta Prohm.

Reviews - gemiddelde score voor Cambodja: 10.0/10 - Lees meer reviews »

  • Cambodja (vnc)
   Review van 2 juli 2019
   SCORE: 5/5

   "De reis: het ongerepte noorden van Vietnam heeft helemaal aan onze verwachtingen voldaan. De omschrijving in de brochure geeft in grote lijnen de pracht van het...

  • Cambodja (vnc)
   Review van 7 september 2018
   SCORE: 5/5

   "In relatief korte tijd, 17 dagen, een zeer afwisselende reis gemaakt in Cambodja en Vietnam."

  • Cambodja (vnc)
   Review van 7 september 2018
   SCORE: 5/5

   "Deze reis geeft een goede indruk van het land Laos. De mooiheid, de lelijkheid, de geschiedenis, wat er interessant aan is. "

  • Cambodja (vnc)
   Review van 7 september 2018
   SCORE: 5/5

   "We hebben een prachtige reis gehad. De eerste dagen was onze koffer niet aanwezig. Niet prettig maar VNC was goed te bereiken en heeft ons geholpen. Hotels waren...

DINGEN DIE JE GEDAAN MOET HEBBEN

Een kleine selectie van tips en bezienswaardigheden van onze medewerkers en reisleiders.

Employee
Smullen maar!
Impression

Afbeeldingen (1/11)

Informatiedagen

Wil je kennismaken met VNC Asia Travel of met een van onze bijzondere bestemmingen? Je bent van harte welkom op ons kantoor in Arnhem om de presentaties bij te wonen. Daarnaast worden er op verschillende plaatsen in het land informatiedagen gehouden. Het bijwonen van de presentaties is helemaal gratis en de koffie staat klaar. Wél verzoeken wij je om je vooraf in te schrijven.

Bekijk informatiedagen

Reisbrochure VNC

Vraag onze gratis brochure aan

Tjokvol reisinspiratie, gewoon op je deurmat.