bel mij

Wilt u ons persoonlijk spreken? Vul dan hier de bestemming waar u meer over wilt weten en uw telefoonnummer in en wij bellen u terug. (Alleen beschikbaar op maandag tot en met vrijdag tussen 9.00 en 17.00 uur).

Fotoserie

Japans Vele Gezichten

17 foto's

 • Japanse jeugd in de wijk Harajuku, Tokyo Japans Vele Gezichten

  Japanse jeugd in de wijk Harajuku, Tokyo

 • De Japanse keuken, heerlijke culinaire ervaringen Japans Vele Gezichten

  De Japanse keuken, heerlijke culinaire ervaringen

 • De baai van Nagasaki Japans Vele Gezichten

  De baai van Nagasaki

 • Beppu zandbad Japans Vele Gezichten

  Beppu zandbad

 • De beroemde Torii van Miyajima (bij Hiroshima) Japans Vele Gezichten

  De beroemde Torii van Miyajima (bij Hiroshima)

 • De poort van het Nijo Kasteel in Kyoto Japans Vele Gezichten

  De poort van het Nijo Kasteel in Kyoto

 • Kyoto, geisha Japans Vele Gezichten

  Kyoto, geisha

 • Herfstkleuren bij de Toji Tempel, Nara Japans Vele Gezichten

  Herfstkleuren bij de Toji Tempel, Nara

 • Straatbeeld in Takayama Japans Vele Gezichten

  Straatbeeld in Takayama

 • Klassiek interieur in het Kusakabe-huis in Takayama Japans Vele Gezichten

  Klassiek interieur in het Kusakabe-huis in Takayama

 • Gezicht op Shirakawago, gelegen in de Japanse Alpen Japans Vele Gezichten

  Gezicht op Shirakawago, gelegen in de Japanse Alpen

 • Japans Vele Gezichten

 • 'gassho-zukuri' boerderijen in Shirakawago Japans Vele Gezichten

  'gassho-zukuri' boerderijen in Shirakawago

 • Kasteel van Matsumoto Japans Vele Gezichten

  Kasteel van Matsumoto

 • Japanse jeugd in de wijk Harajuku, Tokyo Japans Vele Gezichten

  Japanse jeugd in de wijk Harajuku, Tokyo

 • Geisha Japans Vele Gezichten

  Geisha

 • Nikko, Toshogu Schrijn Japans Vele Gezichten

  Nikko, Toshogu Schrijn

Japans Vele Gezichten

Avontuurlijke groepsreis (route 2013)

Beleef modern en traditioneel Japan: hypermoderne steden, maar ook authentieke dorpjes. We reizen efficiënt per openbaar vervoer en verblijven in traditionele gastvrije Japanse familiepensions (minshuku) en eenvoudige 'zakenhotels'.

Nagasaki, Beppu en Hiroshima In Nagasaki kunt u een stukje Hollandse verleden zien op het eilandje Dejima; dit was eeuwenlang de enige poort tussen het Westen en Japan. In het populaire kuuroord Beppu kunt u zich onderdom...
Lees meer

Nagasaki, Beppu en Hiroshima

In Nagasaki kunt u een stukje Hollandse verleden zien op het eilandje Dejima; dit was eeuwenlang de enige poort tussen het Westen en Japan. In het populaire kuuroord Beppu kunt u zich onderdompelen in de Japanse badcultuur. Hiroshima is bekend vanwege de atoombom die er in 1945 viel. Ter nagedachtenis is het Peace Memorial Park opgericht. Een bezoek aan het heilige Shinto-eiland Miyajima is zeer zeker de moeite waard.

Klassiek Kyoto

Eeuwenlang was Kyoto de keizerlijke hoofdstad. Het keizerlijk paleis, het beroemde Gouden Paviljoen en de talrijke tempels getuigen van deze tijd. Kyoto is bekend om haar Zen-tuinen; deze typisch Japanse rots- en grindtuinen zijn ontworpen als rust en meditatiepunt voor de monniken. Bezoek de wijk Gion, waar u kans heeft een glimp van een maiko of geisha op te vangen.

Nara en de heilige schrijn van Ise

Vanuit Kyoto kunt u een uitstapje maken naar Nara, de eerste hoofdstad en de bakermat van de Japanse cultuur. Een bijzonder element in deze reis is Ise. De Ise Grote Schrijn is de meest heilige Shinto-tempel in Japan. In het najaar van 2013 is bovendien de Sengu, een 1300 jaar oude ceremonie eens per 20 jaar waarin de hoofdschrijn wordt herbouwd.

In de Japanse Alpen

Het dorp Takayama heeft een authentiek karakter, bepaald door traditionele houten koopmanshuizen. Het slapen in een Japanse familiepension, de minshuku, is een ervaring op zich. Op slippers en in kimono beleeft u de Japan traditie met haar karakteristieke tatami matten, futon matrassen en papieren schuifdeuren. Ook kunnen we een bezoek brengen aan de mooie valleien van Shirakawago met zijn fraaie traditionele gassho-zukuri boerderijen. Over een prachtige bergroute reizen we naar Matsumoto. Het Kraaienkasteel uit de 16e eeuw staat bekend als een van de mooiste kastelen van Japan. Vanuit Matsumoto kunt u een bezoekje brengen aan Narai, een traditioneel stadje op de oude postroute.

Bruisend Tokyo

U raakt gefascineerd door Tokyo met zijn wolkenkrabbers, ultra moderne showrooms en gelikte designwinkels. Er is ook een creatieve jongerencultuur van manga, anime, gosplay en maiden cafés. Op de Tsukiji visveiling gonst het in de vroege ochtend van de bedrijvigheid. 's Avonds wanneer de stad getooid gaat in neonverlichting kunt u zich culinair laten verwennen in één van de vele sushi-bars. Het is ook mogelijk een dagtrip te maken naar Nikko met zijn beroemde Shogun-schrijn.

Inklappen
Prijs berekenen

Een ogenblik geduld alstublieft. De prijzen worden geladen.

Overige info

Intercontinentale vluchten: Korean Air

De reissom is gebaseerd op de goedkoopste boekingsklasse en incl. de luchthavenbelasting en toeslagen, voor zover nu bekend. Ev. wijzigingen worden verwerkt in de reissom.

Wat is inbegrepen?

Inbegrepen:
Internationale vluchten inclusief toeslagen en luchthavenbelastingen, binnenlands transport per trein (14-daagse Japan Rail Pass), transfers, eenvoudige toeristenklasse accommodatie incl. ontbijt, Nederlandssprekende reisbegeleiding van VNC Asia Travel en een voorbereidingsbijeenkomst.

Niet inbegrepen:
Ticketingkosten, maaltijden, uitgaven van persoonlijke aard, fooien, verzekeringen, bijdrage calamiteitenfonds € 2,50 en dossierkosten € 35 per boeking.

Inklappen
Duur:
22 dagen
Soort:
groepsreizen
Deelnemers:
10 19
Comfort:
● ● ● ○ ○ info
va. 3595

Gegarandeerd vertrek op
23 Mar 2014

Bijzonderheden
 • Uitgebreide reis, traditie en modern, cultuur en landschap
 • Reizen per trein, o.a. met ‘kogeltrein’
 • Verblijf in minshuku en eenvoudige ‘zakenhotels’
 • Deskundige begeleiding, die ter plekke veel regelt